İslamseli Anasayfa
...HİZMET NİMETTİR...

Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler

Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler Konusu, Kötü Ahlak Sıfatları Forumunda Tartışılıyor.

Ana Sayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar İletişim MODERATÖR BAŞVURUSU!
Geri git   İslami Forum, İslam Hakkında Herşey Bu Forumda... |İslamSeli.Com > AHLAK > Ahlak > Kötü Ahlak Sıfatları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Konularım Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler
Alt 08-06-2009, 11:49 PM   #1 (permalink)
Standart Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler

Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler İslamseli.Com  Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler

Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler !

1- Bir alet çalışmayınca veya bozulunca azizlik etti demek uygun değildir. Çünkü dinimizde aziz; izzetli şerefli değerli evliya gibi anlamlara gelir. Bozulunca şerefli bir iş yaptı denmez.

2- Çocuk yedinci kattan düştü. Mucize olarak kurtuldu demek caiz olmaz. Çünkü mucize sadece Peygamberlerde görülür çocuğa Peygamber denmiş olur. Allah’ın kudreti ile kurtuldu demek gerekir.

3- Günahkâra veya kâfire (Günah keçisi) demek caiz değildir.

4- Ana babası Hıristiyan olan namazda zammı sure olarak (Rabbenağfirli velivalideyye...) âyetini okuması caizdir salli bariklerden sonra dua olarak caiz değildir.

5- (Haram ama seviyorum) demek haram olur küfür olmaz.

6- (Allah yazdıysa bozsun) demek dua niyetiyle caizdir.

7- Kâfire (dayı amca dayıcığım buyurun) demek âdet olarak söylendiği için caizdir.

8- Allah bizi düşündüğü için göz vermiş demek caiz olmaz. Zira düşünmek mahluklara mahsustur.

9- (Allah kuşlara kanat vermeyi ihmal etmemiş) demek uygun değildir. Allahü teâlâ ihmal etmez. Sanki ihmal de edebilir anlamı çıkacağı için söylememeli. İhmal etmez anlamında söylemek küfür olmaz.

10- Yüzünü gören Cennetlik veya hacı oluyor demek caiz olmaz. Çünkü bir kimseyi görmekle Cennetlik veya hacı olunmaz. Bu bakımdan böyle söylemek yanlıştır.

11- Müslümana şeytan gibi adam demek caiz değildir. Cin gibi demek caizdir.

12- Müslüman ölü için (Toprağı bol olsun) demek caiz olmaz bu ifade gayri müslimler için kullanılır.

13- (Allah kuşların planını kader defterine çizerken yakıt ihtiyaçlarını da hesaba katmış) demek caiz ise de böyle ifadeler kullanmak uygun olmaz.

14- (Allah insanın binasını hücre tuğlası ile örmüş) demek caiz ise de dememelidir.

15- Kâfire yaptığı iyilik için Allah razı olsun ifadesini imana gelmesini veya "Allah razı olduğu şekle çevirsin" diye niyet ederek söylemek caizdir.

16- (Allah unutmadı) demek edepsizlik olur. Sanki böyle demekle unuttuğu zaman da olabilir anlamı çıkmaması için böyle söylememeli.

17- (Allah yarattı demem döverim almadan vermek Allah’a mahsus) gibi sözler küfür olmaz ancak Allahü teâlânın ismini gereksiz yere kullanmak hürmetsizlik olur. Lüzumsuz yere yemin gibidir.

18- Şerefsizim ki doğru söylüyorum demek caiz değildir. Müslüman böyle söylemez.

19- (Anam avradım olsun) demek küfür olmaz. Ama müslümana böyle söylemek yakışmaz.

20- Kalbin çalışmasına Allah’ın mucizesi denmez. Allah’ın kudreti hikmeti demelidir.

21- İlah yerine "Ey rahmeti bol padişah" demek ibadet olmayan yerlerde caizdir.

22- Eskimiş Kur'an demek caiz değildir. Eski Mushaf olur ama eski Kur'an olmaz. Kur’an Allah kelamı demektir. Kur'an-ı kerimin kağıtlara yazılmış şekline Mushaf denir. Bunun gibi büyük Kur'an küçük Kur'an demek de caiz olmaz.

23- Kur'an için antivirüs programı Resulullah için yürüyen Kur'an Savaş Peygamberi Allah için mimar sanatçı diyenler var. Böyle söylemek caiz değildir. Çünkü Allahü teâlânın isimleri tevkîfîdir yani dinin sahibinin bildirmesine mevkuftur bağlıdır. İslamiyet’in söylediği ismi söylemelidir. İslamiyet’in bildirmediği isim söylenemez. Ne kadar iyi güzel isim olsa da söylenmez. Dinde bid’at çıkarılmamalı. Diğerleri de böyledir. Allah Resulüne Allah kel----- saygı göstermeli misyonerlerin tuzaklarına düşüp de müslüman olarak böyle şeyler söylememeli.

24- Bazıları “Domuz oğlu domuz domuz gibi bakıyorsun. Eşek oğlu eşek demek küfürdür çünkü böyle söyleyince Hz. Âdem'e kadar gider. Böyle söyleyenin iman ve nikahını tazelemesi gerekir” diyorlar. Bunlar doğru değildir. Hz. Âdem'e kadar gitmez. Böyle söylemek uygun değilse de küfür olmaz. Müslüman böyle sözler söylemez.

25- (Anladıysam Arap olayım) demek uygun değildir. Niyeti Arabı Peygamber efendimizi kötülemek ise küfür olur.

26- (Allah bana kulum demesin) diyerek yemin etmek caiz değildir çok tehlikelidir.

27- Allah’a akıl sahibi demek caiz değildir akıl mahluktur. Allahü teâlâ aklın yaratıcısıdır.

28- Eskiden mürşid-i kâmiller vardı ama dünya işlerinden anlamazlardı demek caiz değildir. Onlar ahiret işleri gibi dünya işlerini de bilirlerdi. Bazı kimseler de evliya ayrı âlim ayrı diyorlar. Yani evliya ilimden anlamaz diyorlar. Evliya haramdan mekruhtan kaçan salih kimsedir. İlim olmadan haramdan bid'atlerden nasıl kaçılır ki?

29- İnsanlar için (Beni ihya etti beni ihya ettiniz) demek caiz değildir. İhya etmek kelimesi canlandırmak can vermek diriltmek anlamındadır. Bu anlamda kullanılması uygun değildir.

30- Allah insanı veya şu çocuğu özenerek yaratmış demek caiz değildir. Allahü teâlâyı acizlikle suçlamak olur. Allah bir şeye "Ol" dedi mi hemen oluverir. O şeyi yaratmak için zahmet çekmez yorulmaz. Yaratıcı yaratılanla mukayese edilmez. İnsanı veya güzel çocuğu yaratmak için çok gayret gösteriyor hayvan veya çirkin çocuk için özenmeye lüzum görmüyor demek olur ki böyle sözler insanı imandan çıkarır. (Hadika)


.........

*Ölen biri için "Ebedi istirahatgahına defnedildi" denilmez.Çünkü bizim inancımıza göre ahiret vardır ve ölen kişi ebediyen mezarda kalmaz..Bu ifade küfür içermektedir.

*Bazı milliyetçi basın organlarında yer alan yanlış ifadeler var.

1-Mesela Yeniçağ gazetesinin gazete sloganı aynen şöyle:
"Bu memleket tarihte Türk'tübugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır..."
Bu ifade küfür içermektedir.Çünkü bizim inancımıza göre kıyamet kopacaktır ve dünya darmadağın olup yıkılacaktır.Bu dünya yıkıldıktan sonra bu memleket kalır mı ki ebediyyen Türk kalsın(!)..

2-"Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." Diyorlar...Bu ifade Kuran'a aykırıdır.Çünkü ayette Allah-u Teala : "Şüphesiz ki müminler kardeştirler" mealinde buyuruluyor.

3-"Ne mutlu Türk'üm diyene" Bu söz de yanlıştır.Çünkü inanan bir insan için mutlu ve saadetli olmanın tek yolu Müslüman olmaktır..Bir insan Türk olabilir ama Cehennem'e gider.O insan mutlu mudur?

4-Meclisin duvarında yazan şu söz de yanlıştır:
"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." deniliyor.

Halbuki Kuran'da Allah şöyle buyuruyor:
"De ki: Şüphesiz ben Rabbimden gelen apaçık bir delile dayanıyorum. Siz ise onu yalanladınız. Çabucak gelmesini istediğiniz (azap) benim yanımda değildir. Hüküm ancak Allah'ındır. O hakkı anlatır ve O doğru hüküm verenlerin en hayırlısıdır"
Hükmetme yetkisi ancak Allah'a aittir.Yöneticiler ancak Allah'ın hükümlerini uygulamakla memurdurlar.Kafalarından hüküm çıkaramazlar...Yoksa Küfre sürüklenirler...

Aradığınız Bilgiye Ulaşamadıysanız Üye Olmadan
Aradığınız Konuyu BURAYA Başlık Olarak Açabilirsiniz.

Magrip isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla


Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

WEZ Format +1. Şuan Saat: 08:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0 RC1
İslamseli.Com | İslami Forum
Valid XHTML 1.0 Transitional
Mutlu Olmak