+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Dualarım Neden Kabul Olmuyor?..

  1. #1
    Yönetici ImNotMerciful - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    23-12-2009
    Bulunduğu Yer
    Acının acıya mesken tuttugu MERHAMETSİZ acıdan!.
    Yaş
    100
    Mesajlar
    1,504

    Standart Dualarım Neden Kabul Olmuyor?..

    Benim dualarım hiç kabul olmuyor. Bu da benim inancımı yitirmeme sebep oluyor.


    "Yediğim yemek mideme gitmiyor" gibi bir söz bu. Böyle bir şey mümkün mü?
    Bir kere dua bir ibadettir. Kulluğun ruhudur ve hâlis bir imanın neticesidir. Dua kulun Rabbine yaklaşması yakınlaşmasıdır.

    Duanın diğer bir anlamı da Allah'ı çağırmak Ona bir çağrı göndermektir. Çağrımıza cevap verdiğini bildiğimiz için içimizde bir rahatlık ve huzur olur. Bir ayette bildirildiği gibi "Bana dua edin Ben de duanıza cevap vereyim" denmektedir.

    Duada iki kavram vardır. Biri cevap diğeri kabul. Allah her duayı işitir cevap verir. Fakat duayı aynen kabul etmeyebilir.

    Doktor-hasta örneğinde olduğu gibi. Hasta doktora şikâyetini söyler hatta bir ilaç ismi de belirterek reçeteye o ilacı yazmasını ister. Doktor ise muayene ettikten sonra ya hastanın istediği ilacın aynısını verir ya daha iyisini verir veya hiç ilaç yazmaz. Yani hastanın durumunu doktor daha iyi bildiği için ona göre bir tedavi uygular.

    Kul olarak biz de derdimizi Allah'a arz ederiz isteğimizi ve ihtiyacımızı bildiririz. Cenab-ı Hak da bizi bizden daha iyi bildiği için geleceğimizi ve daha çok neye ihtiyacımızın olduğunu en iyi O takdir ettiği için bazen istediğimizin aynısını verir bazen daha iyisini verir bazen de hiç vermez. Vermemesi de faydamızadır çünkü ileride o şey bizim zararımıza olabilir.

    Bazı zamanlarda da ettiğimiz dua sonucu başımıza gelebilecek bir belayı kaldırır. Özetle yapılan hiçbir dua karşılıksız kalmaz boşa gitmez. Zaten dua bir ibadettir. İbadetlerin karşılığı ise âhirette verilecektir.

    Dua etmeye devam edelim. Her dua imanımızı güçlendirir bizi Allah'a bağlar.


    Mehmet PAKSU

    Alıntı
    Taklitler aslını yüceltir.

  2. #2
    İslamseli söğütlü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    18-02-2010
    Mesajlar
    12

    Standart

    hiç bir zaman dua etmeyi bıraakmamalıyız Dua saati gelince kabul olur

+ Konuyu Cevapla

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.